Van’da Sağlık Yatırımları Göz Dolduruyor

Güncelleme Tarihi: 24/09/2018

Van İl Sağlık Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlükleri Bünyesinde Yapılan Yatırımlarda İlk Sıralarda !!!

Dokuz Aylık Bir Süreçte 15 Adet Aile Sağlık Merkezi ve Erciş Devlet Hastanesi Yapımları Tamamlanarak Vatandaşlarımız Hizmet Almaya Başladı.

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan, il genelinde yapımı devam eden ve tamamlanan sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. İlimizde devam eden ve planlanan yatırımlarımız kaliteli, modern sağlık hizmetleri sunumu amacıyla her geçen gün yapımı devam ediyor. Bu çerçevede ihtiyacı olan her bölgede yeni sağlık tesisleri oluşturulması, mevcut sağlık tesislerimizde çağdaş bir görünüme ulaşması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla, en uç noktalara birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerini sunacak tesisler yapılmakta." modern sağlık hizmetleri sunumu amacıyla ihtiyacı olan her bölgede yeni sağlık tesisleri oluşturulması, mevcut sağlık tesislerimizde iyileştirmeler yapılarak ilimizde ki her noktada sağlık alanında hızlı bir yenilenme revizyonu başlattıklarını belirtti.

Op. Dr. Akdoğan, 2013 yılında ihalesi yapılmış ve uzun süredir devam eden 214 yataklı Erciş Devlet Hastanesinin il Sağlık Müdürlüğümüzün gayretleri ile Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında Erciş Kaymakamlığı, Vedaş, Türk Telekom kurumlarının desteğiyle müdürlüğümüzün yoğun çalışması kapsamında 6 aylık sürede tamamlanarak halkın hizmetine açılmıştır. Ayrıca mevcut eski hastane binası yakın zamanda yıkılacak olup 30 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi Erciş ilçemize kazandırılacağını ifade ederek, ayrıca ilimiz ve bölge illerde hizmet verecek olan 30 yataklı AMATEM ve 20 yataklı ÇEMATEM binalarının temelinin yakın zamanda Tuşba ilçesinde atılacağını belirterek bu yatırımların ilimizde madde bağımlılarının tedavisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İlçelerimiz Yeni Hastanelere Kavuşacak

Sağlık Müdürü Akdoğan, 75 yataklı Çaldıran Devlet Hastanesi inşaatına başlamış olduklarını,10 yataklı Saray ilçe Devlet Hastanesinin inşaatının ekim ayı içinde başlayacağını bunun yanında 75 yataklı Başkale Devlet Hastanesi,   50 yataklı Gevaş Devlet Hastanesi,20 yataklı Bahçesaray Devlet Hastanesinin yıl içerisinde ihaleleri yapılarak Van’ın sağlık yönünden modernizasyonunda büyük fark yaratılacağını belirtti. Ayrıca yapımı devam eden 10 yataklı Gürpınar Devlet Hastanesininde 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır dedi.

İlimizde hizmet veren 112 Komuta Kontrol Merkezi binasının prefabrik olarak hizmet verdiğini mevcut binanın yeterli olmamasından dolayı ülke genelinde örnek proje olabilecek nitelikte bir 112 Komuta Kontrol Merkezi binası ihalesi yapılmış olup inşaatına kısa sürede başlayacaklarını belirtti.

İlçelerimizde Yapımları Tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Bu Ay Hizmete Açılması Planlanmakta

Op. Dr. Akdoğan,1.basamak sağlık yatırımları olarak Başkale Albayrak-Çaldıran-Özpınar ,Gürpınar-Kırkgeçit, Erciş Keklikova, Çaldıran Umuttepe ,Bahçesaray merkez ,Gevaş Güzelkonak ,Muradiye Doğangün, Özalp merkez ile Dorutay-Kırçalı ,Edremit Eminpaşa ve İpekyolu merkez ile Ortanca da toplam 15 adet Aile Sağlığı Merkezi,3 adet Toplum Sağlığı Merkezi ,3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu Toplum Sağlığı Merkezi , sağlıok bakanlığı personeli için 48 daireli lojman ve 1 adet Verem Savaş Dispanseri binası yatırımı tamamlanarak bu ay içinde halkın hizmetine açılacak ve 2018 yılı içerisinde de ihalesi tamamlanmış olan 11 adet Aile Sağlığı Merkezi ,5 adet İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 10 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu binası yapım işlerine başlanılarak Tuşba, Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş ve Gevaş ilçelerine kazandırılacağı açıklamasında bulundu.

Tespit Edilen Kötü Fiziki Yapıya Sahip Aile Sağlık Merkezleri Onarılacak

Sağlık Müdürü Op. Dr. Akdoğan, Göreve gelir gelmez sahada yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde sağlık alanında tespit edilen kötü fiziki yapıya sahip Aile Sağlığı Merkezi binalarının yapılan görüşmelerle İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde bulunan toplam 33 Aile Sağlığı Merkezinin Van Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilat ve onarımının yapılacağı, Bunun yanında Gevaş, Özalp, Çaldıran, Başkale Devlet hastaneleri binalarında iyileştirilme yaptıklarını ayrıca Başkale Devlet Hastanesine 4 yataklı modern diyaliz hizmet binasının Başkale Kaymakamlığınca bu ay içinde yapılarak teslim edileceği belirtildi.

2018 Yılı İçerisinde ilimiz İçin Sağlık Yatırımlarına (Yüz On Milyon Türk Lirası Ödenek Ayrıldı

Op. Dr. Akdoğan, Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılı içerisinde sağlık yatırımları kapsamında ilimize toplam 110.000.000,00 TL (Yüz On Milyon Türklirası) ödenek ayrıldı amacımız,   etkin ve hakkaniyetli bir sağlık hizmeti sunabilmek Van ilinin sağlık sunum standartlarını yükseltebilmek ve en temel unsur olan insan sağlığı için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

• Van’da Sağlık Yatırımları Göz Dolduruyor (1).JPG
  • Van’da Sağlık Yatırımları Göz Dolduruyor (2) kopya kopya.png